EPL: Öine alkoholimüük on plaanis panna kogu Eestis keelu alla

21. veebruar 2006, 09:38

Üle-eestiline öise alkoholimüügi keeld hoiaks purjuspäi saadud vigastuste arvelt aastas kokku miljoneid kroone ning vähendaks sellega seotud vägivalda.

Plaan keelata kogu Eestis alkoholi müük kella üheteistkümnest õhtul kuni hommikul kaheksani on kirjas põllumajandusministeeriumis valminud alkoholiseaduse eelnõus. Praegu kehtib öine alkoholikeeld 50 omavalitsuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tartu ülikooli närvikliiniku professori Arvo Tiku sõnul vähendaks öine alkoholikeeld otseselt alkoholi joomist ja sellega seotud traumasid. Ajaline piirang vähendaks Tiku sõnul ka joodava alkoholi kogust, sest sageli sünnib alkoholi ostmise mõte spontaanselt.

“Aastas sureb Eestis ligi 1400 inimest alkoholist tingitud vigastuste, traumade, poomiste, uppumiste ja muu tõttu,” lisas Tikk. “Neid saaks oluliselt kokku hoida, kui alkoholi kättesaadavus väheneks.”

Uus seadus kehtestaks üleriigilise seadustatud keelu. Baaride öist alkoholimüüki piirang ei puudutaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing