Linnavalitsus algatab Kristiine linnaosa üldplaneeringu

Gert D. Hankewitz 21. veebruar 2006, 11:12

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Kristiine linnaosa pikaajalisi arengusuundi kavandava üldplaneeringu algatamise otsuse eelnõu.

'Oleme seadnud eesmärgiks viia kolme aasta jooksul kehtestamiseni kõikide Tallinna linnaosade üldplaneeringud. Mustamäe ja Pirita üldplaneeringud kehtestab volikogu loodetavasti veel käesoleva aasta jooksul ning Nõmme planeeringu järgmise aasta algul,' selgitas abilinnapea Kalev Kallo pealinna planeerimisprotsessi prioriteete.

Kallo sõnul algatati detsembris-jaanuaris Põhja-Tallinna ning eraldi Lasnamäe elamualade ja tööstusalade üldplaneeringud.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu eesmärgiks on asumi erinevate piirkondade omavahelise sidususe ning funktsionaalsuse tagamine. Planeeringu käigus määratakse arengu- ja kaitsealad. Kaalutakse täiendavate miljööväärtuslike hoonestusalade määramise otstarbekust. Planeeringu koostamise käigus otsustatakse tootmisalade ümberstruktureerimise vajadus ning määratakse ühiskondlikke objektide paiknemise kohad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing