SLÕL: Savisaar tahab särada olümpiakulla aupaistes

21. veebruar 2006, 09:50

Poliitikud peavad Savisaare ettepanekut maksta olümpiakulla toonud sportlastele ligi 10 miljonit Eesti krooni populistlikuks.

Eilsel koalitsiooninõukogu istungil pani Edgar Savisaar ette suurendada olümpiakulla eest valitsuse määratud preemiat 600 000 euroni ehk ligi 9,4 miljoni kroonini. Koalitsiooninõukogu otsustas, et otsus tehakse olümpia lõppedes, kirjutab SL Õhtuleht.

«Eesti majandusel nii nagu Eesti spordilgi pole kunagi läinud nii hästi. Eesti rahva üksmeel oli viimati nii tugev 15 aastat tagasi, kui pidasime võitlust iseseisvuse eest,» teatas Savisaar möödunud nädalal. «Kangelased väärivad, et neid koheldaks ja hinnataks tõepoolest kui kangelasi. Eesti tahab üle minna eurole. Olgu meie hinnang olümpiakullale mitte 600 000 krooni, nagu varem otsustatud, vaid 600 000 eurot.»

Res Publica liige Indrek Raudne ütleb, et Savisaare otsus on läbinisti populistlik.

«See on võlts,» ütleb Raudne. «Kui selline otsus oleks tehtud näiteks paar aastat tagasi, oleks see olnud siiras ja loomulikult mõistetav. Millegipärast siis, kui Kristinal (Šmigun) olid probleemid, polnud Savisaart dzotile viskumas. Aga nüüd iseend võidusoojas lasta näidata – see tundub vastik,» ütleb Raudne.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor leiab, et säärase otsusega sai Savisaar sportlaste aupaistes särada. Ta ütleb, et preemiasummad tuleks siiski ära otsustada enne olümpiat.

«Et ei hakataks olümpiavõitude säras oma nime särama panema. Küllap Savisaar vaatas, et president ja peaminister suudavad olümpiavõitjate paistel särada ja tema kuskilt välja ei paistagi. Eks ta sellepärast avalduse tegigi – tavaline keskerakondlik populism,» ütleb Nestor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing