Kuldsed pühad

Christel Karits 23. veebruar 2006, 00:00

Kui varakapitalistlikus trügimises tuleb aastas ette rohkelt päevi, kus kellegi küünarnukiga ribidesse saad, siis homme on võimalik taas kogeda heas mõttes küünarnukitunnet. On sünnipäev ja seda veel siiani imena tunduvat päeva ei tohiks keegi meist lihtsalt niisama maha magada.

Kindlasti tuleks 24. veebruariks jätta meelde kaks olulist kellaaega: 12.20, mil Torino olümpiamängudel antakse naiste murdmaasuusatamise 30 kilomeetri ühisstart, ja 17.55, kui ETVst algab Eesti Vabariigi

88. aastapäeva kontserdi ning president Arnold Rüütli ja pr Ingrid Rüütli vastuvõtu ülekanne.

Inimene on kord juba selline, et midagi saades tahab ta aina rohkemat. Kuigi kuldsed kingitused on juba käes, on ootused Kikule haripunktis; kutsugu mõistus siis pealegi tundeid korrale, hinge salasopis on sooviks kullaga kullatud kuld veelkord üle kullata.

Kui suure rõõmujoovastusega me presidendi vastuvõtu lainele suundume, on niisiis suuresti Kiku teha, siinkohal saan anda ainult põgusa ülevaate sellest, mida saab näha ja kuulda sünnipäevakontserdil Estonia kontserdisaalis.

Eesti Vabariigi 88. aastapäevale pühendatud piduliku kontserdi kunstiline juht on Tõnu Kaljuste. Kontserdil jutustatakse Eestist muusika ja luule kaudu, mis pärineb Eesti väga erinevaist paigust ja aegadest. Esinevad Tallinna Kammerorkester, Filharmoonia Kammerkoor, Chalice, Ultima Thule ja Marko Matvere. Lavastab Tiit Ojasoo, kunstnik Ene-Liis Semper. Lauldakse kihnu murdes ning setu ja eesti keeles. Esiettekandena kõlab kontserdil Chalice'i lugu "Minu inimesed".

Muidugi võib Vabariigi aastapäeval teha hoopis teisi valikuid. Aga üheks võiks aega küll võtta. Võtta aega, et mõelda oma pisikesele kuningriigile - oma perekonnale. Millised on meie kõige tähtsama ühenduse väärtushinnangud, vaim ja traditsioonid? Mis on meile tegelikult oluline?

Mõelda ja tegutseda saab rahulikult, sest kalender on sel aastal meie poolt. Pühad saavad kesta tervelt kolm päeva.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing