Olulisim tõusja Heineken

Peeter Teder 23. veebruar 2006, 00:00

Tõusvad ja langevad aktsiad olid eile Euroopa börsidel üsna tasakaalus, olulisim tõusja oli õlletootja Heinekeni aktsia. Heinekeni aktsia kerkis majandustulemuste peale 4,8 protsenti ning maksis 33,46 eurot. Õlletootja raporteeris 19protsendilisest kasumikasvust - firma mullune kasum ulatus 761 mln euroni (12 mld kroonini). Tõusid ka maailma ühe suurema tsemenditootja Holcimi ja maailma suuremate ehitusfirmade hulka kuuluva Vinci aktsiate hinnad. Holcimi aktsia kerkis 2,2 protsenti ning maksis 101,4 Šveitsi franki. Vinci aktsia tõusis 2,5 protsenti, makstes 76,75 eurot.

Langevatest aktsiatest oli märkimisväärseim naftatootja BP aktsia, mis odavnes 1,7 protsenti. Naftakompanii aktsia hinda tiris alla odavnev nafta. Nafta hind langes 1,2 protsenti ning barrel musta kulda maksis 62 dollarit.

Olulisema 50 Euroopa börsifirma aktsiate hinnaliikumisi kajastav the Dow Jones Stoxx 50 langes 0,1 protsenti ning oli 3494,59 punkti.

Põhjamaade börsidel oli eile pilvine päev: 30 olulisemast aktsiast langesid 22 aktsia hinnad. Statoili aktsia hind langes 2,8 protsenti, makstes 174,5 Norra krooni. Ka Norra firma aktsia hinda vedas allapoole odavnev nafta. 2,2 protsenti, 17,01 euroni langes ka Sampo Panga aktsia hind.

USA aktsiad alustasid aga eilset päeva tõusuga, mida toetas mõõdukas inflatsiooninäitaja ning samuti nafta hinna alanemine. Nn tuuminflatsioon ehk inflatsioon ilma toidu- ja kütusekuludeta kasvas kuuga 0,2 protsenti.

Olulisim tõusja oli tarbekaupade müüja Altria Group, mis kallines 0,6 protsenti ning maksis 72,65 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing