Tallinna Veelt suurim käive

Peeter Teder 23. veebruar 2006, 00:00

Suurimat käivet tehti Tallinna Vee aktsiatega, millega sooritatud tehingute maht ulatus 12,3 mln kroonini. Tallinna Vee aktsia hind langes 0,8 protsenti, olles börsi sulgemisel 219,05 krooni (14,00 eurot).

Tallinna Vee puhul on viimastel päevadel täheldada mõningast nõrkust. Võib arvata, et firma tutvustus Londonis ei läinud nii hästi, kui loodeti, ja uusi välisinvestoreid aktsionäridena pole lisandunud. Carnegie, mis tutvustuse ajal oli turgu tegemas, on ennast tagasi tõmmanud ja põhiline turutegija on loomulikult Hansapank. Mind teevad murelikuks eile kauplemispäeva lõpul sisestatud suhteliselt suured plokk-tehingud. See näitab, et keskmise suurusega investorid on aktsiat müümas ja ei tähenda häid tulevikuväljavaateid.

Tallinna börsil üllatas eile meeldivalt Saku Õlletehas, mis teatas rekordilisest, 75 mln kroonisest kasumist läbi aegade. Saku aktsia läks selle peale tõusule, olles päeva sees isegi 6,9 protsenti plussis. Päeva lõpuks tõusuhoog siiski rauges ja aktsia sulgus eilsega võrreldes 3,2 protsenti kõrgemal, 154,90 kroonil (9,90 eurol). Usun ise, et rekordiline kasum andis aktsiale hea toetuse ja tõus võib täna jätkuda. Saku Õlletehas on jätkuvalt Eesti õlleturu liider, ning et firma suudab kasumit kasvatada, lisab investoritesse ainult optimismi.

Baltika teatas, et kasum kasvas poole võrra ja ulatus 73 miljoni kroonini, kasvades aastaga neli korda. Mõnevõrra üllatuslikult turgu see aga ei rõõmustanud ja Baltika aktsia läks langusse, kukkudes 5,8 protsenti.

Et aktsia langusse läks, tähendab ilmselt, et korrektsioon jätkub ka täna ning võib-olla võime näha ka kerget müügipaanikat. Aktsia käitumine näitab, et Baltika aktsia on saavutanud küllastumispunkti, millest edasi on lähiajal raske liikuda. Baltika aktsia maksis börsi sulgemisel 222,65 krooni (14,23 eurot).

Teistest aktsiatest olid eile börsil suuremate liikumistega väikeste käivetega aktsiad: Tallinna Farmaatsiatehas, Kalev ja Tallinna Kaubamaja tõusid paar-kolm protsenti, Klementi langes 5,7 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing