Infrastruktuuri arendamise toetust saab 37 ettevõtet

Liis Kängsepp 23. veebruar 2006, 10:49

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas infrastruktuuri arendamise toetust jagada 37le ettevõttele 61st kandideerinust, teatas EAS.

Kokku esitati ettevõtluse infrastruktuuri arendamise toetuse 2005. aasta teises taotlusvoorus toetustaotlusi 60,9 mln krooni ulatuses. Vooru eelarve oli 35 miljonit krooni, millest rahastati 37 ettevõtte taotlused.

„Tavapäraselt tugevad projektid esitasid puidutöötlemissektori ettevõtted. Nende poolt prognoositav toetuse mõju ettevõtetes loodavatele töökohtadele ning käibe, eriti ekspordikäibe kasvule osutus keskmisest suuremaks,” kommenteeris EASi tegutsevate ettevõtete divisjoni direktor Tõnu Sepp.

Toetatud projektide investeeringutest 70% on suunatud teede ja platside rajamiseks.

Ettevõtluse infrastruktuuri arendamise toetuse eesmärk on parandada ettevõtete tegevuskeskkonda, aidates kõrvaldada ettevõtlust takistavaid tehnilisi kitsaskohti.

Taotlejaks võib olla Eestis äriregistrisse kantud väike- ja keskmise suurusega ettevõte, milles riigil või kohalikul omavalitsusel pole üle 25%list osalust, või äriregistrisse kantud FIE. Omafinantseeringu osa on olenevalt projekti teostamise asukohast 50–75%. Minimaalne toetussumma on 100 000 ja maksimaalne 2,5 miljonit krooni. Toetuse maksmist finantseeritakse põhiosas Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Toetuse maksmine jätkub ka 2006. aastal ja taotlusvoorude avanemisest teatatakse lähiajal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing