Merko kasum kasvas poole võrra

23. veebruar 2006, 14:14

Merko Ehituse eelmise aasta kasum oli 441,8 miljonit krooni, kasum kasvas aastaga 50%, teatas ettevõte börsile.

Puhaskasumist 170,4 mln krooni andsid ühekordsed tehingud, millest 84,7 mln krooni saadi kinnistute võõrandamisest, 74,8 mln krooni sihtfinantseeringu kajastamisest tuludes ning 10,9 mln krooni osaluste ja õiguste võõrandamisest.

Kontserni IV kvartali müügitulu oli 764,5 mln krooni ja kasum 138,5 mln krooni.

'Ehitusturul valitses jätkuvalt hea nõudlus ja IV kvartalis kasvas ehitussektor kõigis Balti riikides,' seisab teates. 'Endiselt on kriitiline seis kvalifitseeritud tööjõu osas, mis pärsib ehitusteenuse pakkumist ning mille tulemusena jätkus ehitushinna kiire kasv ka IV kvartalis.'

Merko teatel on aastaga on ehitusteenuste hinnad tõusnud 7-11% (Eestis 7,3%, Lätis 11,4% ja Leedus 7,6%). 'Pakkumise piiratus võib lähitulevikus oluliselt mõjutada projektide tähtaegset valmimist ja maksumust ning seada löögi alla ehitussektori kasumlikkuse,' kommenteeris firma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing