ÄP 5 aastat tagasi: Raudteemüügi nõustajal 40 miljonit käes

ÄP 27. veebruar 2006, 00:00

Esimesena teenis Eesti Raudtee erastamisest tulu Suurbritannia nõustamisfirma GIBB, kellele erastamisagentuur maksis kuni tänavu veebruarini parima pakkumise valimise eest 40 miljonit krooni, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Erastamisagentuur maksis GIBBile välja 40 miljonit krooni ilma strateegilise investori ja finantsgarantiideta RailEstonia valimise eest Eesti Raudtee erastamiskonkursi parimaks pakkumiseks.

Vaatamata erastamiskonkursi tulemustele saab GIBB veel täiendavalt 20 miljonit krooni, sest nõustamislepinguga kinnitati tasu muutumatuks osaks 60 miljonit krooni. Lisaks teenib GIBB tulemustasuna protsentuaalse osa raudtee müügisummalt, mille suurus on konfidentsiaalne, ütles erastamisagentuuri raudtee erastamise töögrupi liige Katrin Kivi.

Hetkeseis: Raha, mille GIBB sai, oli täiesti maha visatud, ühtlasi oli episood raudtee erastamise üks piinlikumaid. Mis sellest, et BRS hetkel raudteed müüb, pole üheselt selge, kas riigil on ikka mõtet raudteed tagasi osta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing