Tartu maanteel Eesti senise ajaloo suurim autode ahelkokkupõrge

27. veebruar 2006, 16:32

Pärastlõunal põrkasid tihedas lumesajus Tartu maanteel Assakul Jüri sillal kokku üle kümne sõiduauto, põhjustades kõigi aegade suurima ahelkokkupõrke.

Politsei vanempressiesindaja Harrys Puusepa sõnul on hetkel väljas operatiivgrupp ning puuduvad täpsed andmed, kui palju autosid juba ahelkokkupõrkesse on sattunud.

Õnnetuspaigal on ka Päästeamet ning Tartu maanteel Assakul Jüri sillalt Tallinna suunas on tee suletud 3-4 kilomeetri ulatuses. Liiklus suunatakse Jüri ringilt ümber Vana-Tartu maantee kaudu. Tartu suunas on liiklus lahti.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porssi sõnul oli ahelkokkupõrkes 10 sõidukit, lisaks veel neli - viis väiksemat plekimõlkimist, kus möödasõitjad jäid õnnetust uudistama ja sõitsid tagant otsa. Porssi sõnul Päästeameti abi õnnetuspaigal vaja ei läinud.

Lumesadu on raskendanud kogu Tallinnas liiklusolusid. Politsei teatel pole näha sõiduread, vaatamata rohketele puhastusautodele on teed ühtlaselt lumega kaetud. Autojuhtidel tuleks kiirus viia miinimumini, et vältida liiklusõnnetusi.

Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Rohu sõnul on häireid ka linnatranspordis, kuna kogu liiklus on aeglane, siis esineb hilinemisi ka busside graafikus. 'Palju lund, palju autosid, lumetorm ja halb nähtavus. Juhid kurdavad, et pidevalt sadav lumi sõidetakse kohe kinni ja väga libe on, eriti kesklinnas. Kogu liiklus on tiheda lumesaju tõttu aeglasem, ka ristmikel võtab rohkem aega, kuni autod uuesti sõitma saavad. Bussid kipuvad graafikust küll maha jääma, kuid muid probleeme pole täna olnud,' sõnas Roht.

Kella 16 juhtus ka üks bussile otsasõit Suur-Sõjamäel ja sündmuskohale minevale TAK-i liikluspartullautole sõitis libeduse pärast omakorda tagant sisse auto.

Tallinn lennujaamast öeldi, et seni pole lumesadu lennugraafikut nihutanud ja üksi lend pole hilinenud, ka peaks jõudma lubatud ajal kohale lennuk meie olümpiasangaritega. Lennuk Kristina Šmiguniga peaks maanduma kell 17. 35. Seejärel toimub väike vastuvõtt lennujaama vanas terminalis ning siis sõit Vabaduse Väljakule, kus toimub olümpiavõitjate auks rahvapidu.

<pilt2#fotod/Asjad/Autod/avarii_2_tago_kaljulind_203289.jpg#600#450#Avariipaik Tartu maanteel Jüri ristil, suunaga Tallinna poole. Foto: Tago Kaljulind>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing