ÄP 5 aastat tagasi: HEX võttis Tallinna börsi üle

ÄP 28. veebruar 2006, 00:00

Helsingi börs (HEX) ja Tallinna börs teatasid strateegilise koostöö alustamisest, mis põhineb sellel, et HEX omandab enamusosaluse Tallinna börsil, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. See plaan on juba heakskiidu saanud rahandusministeeriumilt, Eesti Pangalt ja Tallinna börsi suurematelt aktsionäridelt. Helsingi börsi otsus saada Tallinna börsi suuromanikuks lihtsustab põhjanaabritel ja eestlastel erinevatel väärtpaberibörsidel noteeritud aktsiatega kauplemist.

Hetkeseis: 2003. aastal ühinesid omakorda Soome HEX ja Rootsi OM, millest sai algul OMHEX ja hiljem OMX. Praegu opereerib OMX kuuel Balti- ja Põhjamaade börsil, kuid eesmärk on luua integreeritud Põhjamaade ja Balti börs.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing