Eesti Post teenis 39,2 miljonit krooni kasumit

28. veebruar 2006, 14:44

Eesti Posti 2005.a. auditeerimata puhaskasum oli 39,2 miljonit krooni, mis on kolmandiku võrra enam kui aasta varem.

„Ettevõtte kiire äritulude kasv kõige konkurentsitihedamates valdkondades ja juhtimiskulude märgatava kokkuhoiu saavutamine viitavad sellele, et juhatuse tegevus ettevõtte reformimisel on olnud edukas,” ütles Eesti Posti juhatuse esimees Peeter Raudsepp.

Ettevõtte suurimaks teenuseliigiks on endiselt postiteenused, mis moodustavad 38% ärituludest. Postiteenuste osutamisest saadud tulud kasvasid aasta lõikes 8,9 %, tõustes 2004. aasta 261 mln kroonilt 284 miljoni kroonini. Selle segmendi kasvu vedajaks oli tähtkirjade edastamine, mille osas hakkasid alates 1. juunist 2005.a. kehtima varasemast kõrgemad hinnad.

AS Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, mille peamisteks teenuseliikideks on posti-, ekspress- ja otseturundusteenused. Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõte AS Eesti Elektronpost, kus AS Eesti Post osalus moodustab 50,86%.

Alates 11.07.2003.a. on AS Eesti Post võlakirjad noteeritud Tallinna Väärtpaberibörsi võlakirjade nimekirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing