Politsei palub liiklejatelt äärmist ettevaatlikkust

28. veebruar 2006, 16:41

Politsei palub seoses lumetuisu ning halva nähtavusega, sõidukijuhtidel korralikult puhastada sõiduki valgustusseadmed ning aknad ja valida vastav sõidukiirus.

“Eilne päev liikluses näitas ilmekalt, et paljud sõidukijuhid ei mõista kui tähtis on enne sõidu alustamist puhastada kõik sõiduki aknad,” ütles julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse komissar Tarmo Salus. “Jäädakse lootma vaid esiklaasi kojameestele. Kuid lume alla mattunud küljeklaasid ahendavad oluliselt sõidukijuhi vaatevälja. Just see oli mitme eile toimunud liiklusõnnetuse põhjuseks.”

Kindlasti tuleb kõigil liiklejatel arvestada ka lisanduva ajakuluga, kuna raskete teeolude tõttu võtab ühest punktist teise jõudmine tavapärasest tunduvalt kauem. “Aknast välja vaadates võime näha piltilusat talveilma. Olgem selle kauni lumesaju eest ilmataadile tänulikud. Tuleb lihtsalt arvestada, et talvised ilma- ja teeolud nõuavad liiklejatelt rohkem aega ning suuremat ettevaatlikkust. Kindlasti ei tohiks täna liikluses kiirustada või olla tormakas, kuna halva nähtavuse ning pikenenud pidurdusteekonna tõttu on mõistlik kiirusevalik ja suur pikivahe eesliikuva sõidukiga, äärmiselt olulised. Kõige tähtsam on ju ikkagi, et me kõik jõuaks ohutult oma sihtkohta,” lisas Salus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing