Tallinna sadamaid läbis rekordarv reisijaid

28. veebruar 2006, 16:59

Möödunud aastal läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 7,01 miljonit reisijat, mis oli 4% rohkem, kui aasta varem.

Kuigi tegemist on järjekordse rekordiga, on reisijate arvu kasv aeglustusnud. Nii olid 2004.aasta vastavad näitajad 6,74 miljonit reisijat ja kasv 15%.

Liinireisijate arv kasvas kõigil liinidel. Suurim kasv tuli Tallinn-Helsingi liinilt, kus reisinute arv ületas pea 200 tuh reisija võrra 2004.aasta reisijate arvu (kasv 3%). Rostok-Tallinn-St.Peterburg liini reisijate arv kasvas poole võrra jõudes 82 tuh reisijani. Tallinn-Stockholm liini reisijate arv kasvas 5% võrra 0,57 miljonini. 4% võrra kasvas Paldiski-Kapellskär liinil reisinute arv. Liinireisijate arvu olulist kasvu lähiaastail oodata ei ole.

Reisijate vedamisel kasutavad reisilaevade operaatorid kevad-suvi-sügis (ehk soojemal) hooajal Tallinn-Helsingi liinil kiirlaevu, mis võimaldab sellel perioodil oluliselt kasvava reisijate arvu kiiremat ja ökonoomsemat teenindamist.

Liinireisijate veol liinil Tallinn-Helsingi teenindati 2005 aastal kiirlaevadega 2,1 miljonit reisijat, ehk 35% liini aastasest mahust. (2004 aasta vastavad näitajad olid 2,0 milj reisijat, ehk 36%).

Olulise kasvu saavutas traditsiooniliste kruiisireisijate arv, kasvades 22% võrra ning jõudes rekordilise 250 tuh reisijani. Uue kruiisilaevade kai avamine Vanasadamas 2004.aastal võimaldas vastu võtta keskmisest suuremaid kruiisilaevu üheaegselt ning paindlikematel tingimustel, millega loodi sadamas head eeltingimused kruiisireisijate arvu kasvuks järgnevatel aastatel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing