Klementi endiselt kahjumis

Liis Kängsepp 01. märts 2006, 00:00

"See oli väga hea ajastus, et kinnisvara müüdud saime," sõnas ettevõtte juht Toomas Leis. "Põhitegevus teenis meil kahjumit, aga eks me tee tööd, et riietega kauplemine edukaks osutuks."

Leis tunnistas, et ebaedu on seni toonud kolm aastat tagasi võetud suund - müüa rõivaid hulgi PTA kaubamärgi all Skandinaaviasse. "See strateegia pole vilja kandnud," sõnas Leis. "Oleme üritanud laeva ümber pöörata ja rohkem rõhku panna jaekaubandusele."

Leis lisas, et tal on raske vastata küsimusele, kas tegemist oli seega vale otsusega. "Adusime 2004. aasta lõpuks, et strateegia pole end õigustanud, siis hakkasime muudatusi tegema," lausus Leis. Nüüd pannakse rohkem rõhku oma jaekaubandussüsteemi väljakujundamisele ja naaberturgudele minemisele. Lisaks tehakse hulgikaubanduse vallas koostööd näiteks soomlaste Anttilaga. "Skandinaavia negatiivsed mõjud olid oodatust suuremad ja neid oleme söönud siiamaani."

Positiivset tulemust loodab Leis näidata selle aasta lõpuks. Sama juttu on ta rääkinud varemgi. "Kuigi kasumi nimel on kogu aeg pingutatud, pole see siiani paraku õnnestunud," ütles Leis. "Mingeid veksleid ma praegu välja ei anna. See aasta peaks tulema teistmoodi. Aasta algus pole halb olnud."

ASi Ilves-Extra juhi ja omaniku Arvo Kivikase sõnul on rõivatööstus nagu sport - piisab pisikesest veast, et ebaõnnestuda.

"Nagu suusatamises - paned vale määrde ja kõik su nelja aasta tegevus on ebaõnnestunud," arutles Kivikas. "Ega Klementi vähene edu - nimetame seda siis nii - millestki muust ei saa olla, kui et kusagil on mingite otsustega mööda pandud. Seda teavad nad ise, kus ja millega."

Ilves-Extraga sarnast toodet tegeva OÜ PVMP-Ex (Nurme Vabrik) juhataja Kalju Metssalu ei osanud sarnaselt Kivikasega arvata, miks Klementi ainsa suurema rõivatööstusena kasumisse ei jõua. "Kunagi, kui need noored härrad ta ära ostsid, siis tundus, et nad võtsid asja natuke liiga bravuurikalt, aga päris elu on raskem," sõnas Metssalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing