Rasmann: Uus omanik on meile mõnus partner

Liis Kängsepp 01. märts 2006, 15:52

SBM panga juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul on uus omanik noor ja arenev finantsorganisatsioon, sobides hästi meie pangandusmaastikule.

„Kreekas on nad suhteliselt aktiivsed ja agressiivsed olnud,” lausus Rasmann, kelle sõnul leiti kontakt uue omaniku Marfin Financial Groupiga mullu mais ühel konverentsil, kus viibis SBM panga senine suuromanik Nikolaos Sarros. „Marfini esindaja tuli tema juurde ühel konverentsil jutuga, et neil oleks ka Baltimaade vastu huvi,” selgitas Rasmann. „Sealt läinud üheksa kuud on just selline paras aeg, et laps peaks sündima.”

Kohe Marfin Financial Group oma raha siiski SBMi investeerida ei saa, kuna enne peab finantsinspektsioon selleks loa andma. Rasmanni hinnangul on üsna ebatõenäoline, et finantsinspektsioon keelduks – eile toimunud kohtumisel jäi talle mulje, et finantsinspektsioon on positiivselt meelestatud.

„SBM on Eestis praegu ainus pank, kus omanikuks ei ole teine suurem pank või finantsinstitutsioon, vaid see kuulub eraisikutele,” rääkis Rasmann. „Sellise pangana konkurentsis püsida on sutsu raske. Ma arvan, et nad on väga mõnus partner meile.”

Rasmanni hinnangul on kreeklased igati usaldusväärsed investorid – näiteks Bulgaaria pangandusmaastikul on kreeklased samalaadses olukorras, kui Eestis olid rootslased. „Valdavalt tegutsevad Bulgaarias praegu Kreeka pangad,” selgitas Rasmann. „Kes on kreeklased? Olümpiamängude korraldamisega said hakkama, nad on kõige suuremad laevnikud üle maailma ja panganduseski on nad hästi aktiivsed.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing