Saaremaa kupeldajad panid taskusse miljoneid

01. märts 2006, 10:52

Kohtus süüdi mõistetud Saaremaa kupeldajad teenisid Ida-Virumaa neidude abil kolme aastaga vähemalt 2,2 miljonit krooni maksuvaba tulu, kirjutas Meie Maa.

Olga, Maria, Marina, Oksana, Tatjana, Nadezda, Alevtina, Zanna, Aleksandra, Lera, Zenia, Inga... Nende, enamasti Ida-Virumaa neidude lahkel kaasabil õitses 2001. aasta septembrist 2004. aasta septembrini Lea Kajupanga (36) ja Jüri Kuld-Kuninga (49) tulus lõbumajaäri Kuressaares.

Arvestades, et kolme aasta ehk umbes 1100 päeva jooksul teenisid kupeldajad kokku vähemalt 2 213 908 krooni, teeb see iga päeva peale 2200 krooni.

Prostitutsiooni vahendamine toimus Kuressaares avaliku saladusena aastaid, “Lead ja tema tüdrukuid” tundsid nägupidi pea kõik taksojuhid, baaripidajad ja uksehoidjad. Kohalik politsei nende tegevust ei lõpetanud. Punkti pani 2004. aasta 8. septembril Kuressaares Paju tänava “Sinise majana” tuntud lõbumajas keskkriminaalpolitsei läbiotsimine.

“Kuna asjaga tegeles keskkriminaalpolitsei, siis meie töötajad osalesid selles minimaalselt,” kirjeldas Kuressaare politseijaoskonna pressiesindaja Urmas Kiil Saare politsei osalust lõbumajanduse lõpetamisel.

Saaremaa kümnendi suurim lõbumajaäri pandi aga püsti juba 2001. aasta suvel, mil mõni aasta varem oma endise perekonnanime Kuld lisandi “Kuningas” abil veelgi suursugusemaks muutnud Jüri prostituudina tegutsenud Leale äriettepaneku tegi.

Lea leidis, et mõttel on jumet ja Jüri asus enamasti Ida-Virumaalt töölisi otsima. Politsei uuris hiljem välja, et mees kasutas selleks erinevaid ettekäändeid: palus tüdruku naiseks, lubas soodsaid mehelesaamise võimalusi või head teenimisvõimalust. Nii meelitas Kuld-Kuningas Saaremaale “väljasõitudele” vähemalt kümme vene keelt kõnelevat Ida-Viru neidu.

Alguses vedas Kuld-Kuningas tüdrukuid oma autoga, hiljem hakati neidudele sõiduraha saatma. Prostituudid majutati ühte Nasva eramajja, kuni selle omanik üürnike tegevusest teada sai ja rendilepingu üles ütles. Seejärel pandi tüdrukud elama Suve tänaval asuvasse hostelisse ja Komandandi tänava üürikorterisse.

Põhitegevus toimus endise Aia tänava raketiväelaste sõjaväeosa territooriumile ehitatud Sinises majas, kus tüdrukud ka tööst vabadel hetkedel peavarju leidsid. Alguses rentis Paju 19 asuvat puhkemaja Jüri Kuld-Kuningas, hiljem Kajupanga firma OÜ Jalmerton.

Lea osales äris “emandana”, korraldades lõbutüdrukute töö- ja elamistingimusi. Tüdrukutele anti teada, et tööaeg kestab vähemalt 22-06, klient maksab tunnis 800–1000 krooni. Selle maksis klient emandale, prostituudile anti pärast teenuse osutamist kätte 200–300 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing