ÄP 5 aastat tagasi: Eksklusiivkorteri saavad osta vaid välismaalased

ÄP 02. märts 2006, 00:00

Järjest enam on müügis kortereid, mille eest saaks osta mitu maja, eestlased suudavad välismaalastega konkureerida vaid kuni 1,5miljoniliste korterite ostul, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Tõenäoliselt asub Eesti kallimalt müüdud korter Toompeal. Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütiku Ain Kivisaare sõnul müüs ta ühele välismaalasele möödunud sügisel korteri Toompeal 14,2 miljoni krooni eest. Korteri ruutmeetri hind oli 28 000 kr, korteri suurus 500 m". Kivisaare sõnul on kõik kallimad korterid ja majad ostetud ikka välismaalaste poolt. "Eestlastel ei ole üle 3-4 miljoni krooni välja panna," sõnas ta.

Suvel 2002 peaks valmima Tallinnas Raekoja platsil luksuselamu, mille korterite ruutmeetrihind küünib 35 000 kroonini.

Hetkeseis: Täna Tallinnast 1,5miljonilist korterit naljalt ei leia, 28 000 krooni ruutmeetri eest küsitakse ehk veel kuskil pealinna "mägedes". Kortereid ostavad ikka ka eestlased. Toompeal on ruutmeetri hind tõusnud 60 000 kanti, kõrgeimat hinda küsitakse hoopis nn Tornimäe majas - üle 100 000.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing