Parimad pressifotod tegid Äripäeva fotograafid

02. märts 2006, 17:07

Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia fotoþürii hinnangul tegid 2005. aasta parima uudisfoto ja olemusfoto Andras Kralla ja Raul Mee Äripäevast.

Parima uudisfoto tegi Andras Kralla läinud aastal kopteriõnnetuses lähedased kaotanud Oliver Kruudast. Peenetundeline ja minimalistlik ent ometi väga sisendusjõuline foto suurärimehe leinast kutsus ilmumise järgselt esile kirglikke ja vastakaid arvamusi.

Olemusfotodest hindas þürii parimaks Raul Mee ülesvõtte vandeadvokaat Aivar Pilvest, kes naudib autoesitlusel uut Mercedes-Benzi. Elitaarautot hindavalt silmitseva tippadvokaadi kaudu näitab Mee tabavalt ühiskonnas valitsevaid väärtushinnanguid.

Täna aasta pressifotode näituse avamisel Vaal Galeriis välja hõigatud parimate fotode autorid Raul Mee ja Andras Kralla pälvisid 10 000 kroonised rahalised preemiad. Näitus pressiauhindadele kandideerinud fotodest on avatud Vaalas 18. märtsini.

Ajalehtede Liit annab aasta pressifoto preemiat välja alates 1997. aastast. Neljal aastal on parima foto autoriks tunnistatud Äripäeva fotograaf Raul Mee. Ka eelmisel aastal võitsid Äripäeva fotograafid pressifoto auhinna nii uudis- kui olemusfoto kategooriates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing