Muusikaliselt kirju nädal

Christel Karits 03. märts 2006, 00:00

Esimene kevadkuu nädal annaks kui oma muusikalise kirevusega märku, et õige pea saabub siia igikestvasse põhjamaa suvve värvilisem aeg.

Valida on seinast seina kontsertide vahel ja oma peaks leidma väga erineva muusikalise maitsega publik.

Täna õhtul annab Tallinna lillepaviljonis kevadhooajale avalöögi Jazzkaar ja teeb seda peamiselt hoogsates brasiilia rütmides. Peaesinejaks Riovolt.

Homme õhtul saavad Estonia kontserdisaalis "Amadeus-rockil" kokku klassikaline muusika ja eesti roki- ja džässiparemik. Tavatus vormis kõlavad Mozarti sonaadid, viiulikontsert ja "Väike öömuusika". Samal ajal kumiseb aga ülikoolilinnas Tartus kirevalt ja kirbelt. Festivali MAAjaILM korraldajate sõnul rännatakse Vanemuises ja Sadamateatris rahvamuusikatihnikutes, tantsitakse rasketel radadel ja otsitakse erinevate muusikakultuuride varje ja peegeldusi.

Kui teil peaks aga jaksu olema Jõhvi kontserdimajja sõita, siis seal tervitab teid taaskord Romansside Prints Richard Clayderman, kes annab Eestis kaks naistepäevale pühendatud kontserti. Kontsertkavva on sel puhul valitud ainult tuntumad armastuslood ja kauneimad ballaadid. Sama kontsert toimub ka 6. märtsil Tallinnas.

Kellele meeldivad ilusate häältega ilusad inimesed, saavad kindlasti elamuse 8. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuval Läti vokaalseksteti Cosmos kontserdil. Meile varasematest kontsertidest tuntud vokaalansambel esitab popmuusikaseadeid näiteks biitlite ja Michael Jacksoni repertuaarist.

Naistepäeva puhuks on kontsertkava kokku pannud ka eesti armastatud meessolistid, kes esinevad neljal korral Eesti suuremates kontserdimajades. Omapoolse kummarduse teevad õrnemale soole Jassi Zahharov, Andres Dvinjaninov, Indrek Kalda, Toomas Lunge, Joel Fr. Steinfeldt, Uno Loop ja Vello Orumets, romantilise kontserdiga "Meestelt Naistele".

Meie sportlaste toodud kullasadu on nähtud, nüüd võib lasta muusikal end sees ja ümber kõlada. Valikut on.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing