Stravinski Sõduri lugu Vanemuises

Christel Karits 03. märts 2006, 00:00

Belgia koreograaf ja lavastaja Rachid Tika toob täna Sadamateatris lavale Igor Stravinski muusikale loodud tantsudraama "Sõduri lugu". See on sünge faustliku faabulaga lugu deserteerunud sõdurist, kes teeb lepingu saatanaga ja loovutab oma hinge lõpuks talle. Sõduri viiulist saab nii sõduri hinge kui ka saatana tahte sümbol.

Muusikajuht ning lavastuses osaleva seitsmeliikmelise orkestri dirigent on Vanemuise tulevane peadirigent Toomas Vavilov, kunstnik on Elise Neirinck Belgiast, valguskunstnik Kaisa Salmi Soomest.

Rachid Tika on saanud tantsuhariduse Maurice Béjarti Mudra koolis Brüsselis. Tegelenud nii balleti, moderntantsu, flamenko kui ka india tantsuga.

Tartuga on Tikal kauaaegsed sidemed. 1998. aastal tõi ta Vanemuises lavale Gustav Mahleri muusikast inspireeritud balletiõhtu "Maa laul". 1999. aastal sündis Dionysia festivali raames tantsulavastus "Lysistrata", milles osalesid ka Vanemuise tantsijad ja näitlejad. 2000-2001 tegutses Tika Tartus Ida Tantsukooli kunstilise juhina.

"Sõduri loos" tantsivad Alens Piskunovs, Andrus Laur, Hayley Blackburn, Hirotaka Seki, Janek Savolainen, Julia Litvinenko, Kristaps Kikulis, Olga Statsevitš, Ruslan Stepanov ja Kati Ivaste. Kaasa teevad näitlejad Liisa Taul, Marju Männik, Marko Mäesaar ja Indrek Apinis. Seitsmeliikmelise orkestri koosseisu kuuluvad Kristel Eeroja-Põldoja, Linda Jakovski, Rene Sepalaan, Margus Vahemets, Karl Vakker, Kait Tiitso ja Margus Tammemägi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing