Suurärimees Guido Kundla ostis Olümpia hotelli vastaskrundi

Erki Freiberg 03. märts 2006, 00:00

Krundi müüs pikka aega Tallinna linnaga kohtuvaidlusi pidanud KC Grupp eelmisel nädalal. Kuigi KC Grupp plaanis omaniku Margus Reinsalu sõnul alguses ise arendustegevust nendele kuulunud maaalal, sai neil linnaga vaidlemisest ühel hetkel villand.

"Linnaga asju ajades ei saa kunagi millelegi kindel olla, sest otsustajad vahelduvad pidevalt ja varasemaid kokkuleppeid ei peeta seetõttu millekski," lausus Reinsalu.

Reinsalu ei soovinud KC Grupile kuulunud peaaegu 7000ruutmeetrise maatüki müügihinda nimetada, kuid ütles, et võrreldes linna poolt enampakkumisele seatud teise kõrvalkrundi hinnaga, oli nende krundi ruutmeetri hind veidi madalam.

Tallinna linnavalitsus pani linnale kuuluva maa-ala kogupindalaga 7384 ruutmeetrit enampakkumisele alghinnaga 240 miljonit krooni.

Redmont Invest OÜ kuulub Robert Hermanile ja Guido Kundlale, kes on seni tuntud kui logistikafirma S-Marten üks niiditõmbajaid ja ka Eesti Raudtee osanikke.

Kundla jäi krundiostust rääkides kidakeelseks. "Liiga vara helistasite," lausus ta. "Enne kui linna krundi enampakkumine pole lõppenud, ma mingeid kommentaare ei jaga."

Enneaegne olevat Kundla väitel rääkida ka maatükiga seotud plaanidest. Samas olevat piirkonnal juba hea detailplaneering, mis tuleks Kundla sõnul kindlasti ellu viia. "Kõige parem lahendus sellele asjale oleks muidugi üks omanik, või siis koostöö," sõnas Kundla.

Redmont Invest võib Kundla sõnul üritada osta teist tükki ja saada nii kogu piirkonna omanikuks, mille järel on võimalik seda kas arendada või ühe tükina maha müüa. Samuti võidakse KC Grupilt ostetud maatükk teisele maatüki ostjale edasi müüa või ka kahte maatükki eraldi arendada.

Kundla ei kinnitanud otsesõnu, et Redmont Invest osaleb linna enampakkumisel, kuid andis mõista, et see on tõenäoline, sest linna küsitav hind olevat üsna õiglane.

Tallinnale kuulub Olümpia hotelli vastas maa-ala, millel asuvad krundid Juhkentali 1b, Juhkentali 3d ja Juhkentali 3e. Redmont Investile kuuluvad nüüd krundid Juhkentali 9c, Liivalaia 36, Liivalaia 36a ja Liivalaia 34. Kokku on detailplaneeringuga määratud kvartali suurus 3,4 hektarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing