Savisaar toetab üle-euroopalise liiklusohutuskampaania ideed

Gert D. Hankewitz 03. märts 2006, 11:26

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar avaldas täna toetust üle-euroopalise liiklusohutuskampaania ideele.

„Oleme seisukohal, et kampaania efektiivsust aitaks suurendada riikide kohalike erisuste ja eelnevate kogemuste arvestamine,” tõdes Savisaar Austrias Euroopa Liidu transpordiministrite nõukogu liiklusohutusealasel mitteametlikul kohtumisel peetud kõnes.

Ta rääkis, et Eestis on liiklusohutusekampaaniaid korraldatud järjekindlalt alates 1996. aastast ning kolme aasta eest kiitis valitsus heaks Rahvusliku Liiklusohutuse programmi. Selle eesmärgiks on viia liiklusõnnetustes hukkunute arv 2015 aastaks alla 100 inimese aastas. Liiklusohutuse programmis pööratakse suurt rõhku kõigi elanike teavitamisele.

„Liiklusõnnetuste statistika alusel oleme viimastel aastatel keskendunud joobes juhtimise vältimisele, turvavööde ja jalakäijate poolt pimedal ajal helkurite kasutamisele ning jalakäijate ohutuse suurendamisele ülekäiguradadel,” loetles Savisaar.

Täna kohtub Edgar Savisaar veel Saksa transpordi, ehituse ja linnamajanduse föderaalministri Wolfgang Tiefenseega, kellega tuleb jutuks merenduspoliitika roheline raamat, mereohutus, ELi ja USA lennundusläbirääkimised ning suhted rahvusvaheliste merendus- ja lennundusorganisatsioonidega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing