Hõbe maksab üle pika aja 10 dollarit

Romet Kreek 06. märts 2006, 00:00

Hõbeda hind tõusis neljapäeval New Yorgis kõrgemale kümnest dollarist.

Viimati maksis unts hõbedat kümme dollarit 1984. aasta märtsikuus.

Hõbeda tulevikutehingu hind tõusis 4,3 protsenti, 10,21 dollarile. Reedel tõusis hõbedafutuuri hind 10,235 dollarile. Eesti kroonides teeks see hõbeda hinnaks reedese Eesti Panga dollarikursi alusel 4,28 krooni grammist.

Hõbeda hinda vedasid spekulatiivsed hõbedaostud, kuna oodatakse nõusolekut hõbeda fondiaktsia tegemiseks. Kui hõbedafond saab tegevusloa, hakkab ta füüsilist hõbedat ostma ja seetõttu suurendab nõudlust hõbeda järele, mis peaks hõbeda hinda tõstma. See peaks olema kasulik hõbeda kaevandajatele. "Päris palju raha on hõbedasse voolanud, kuna oodatakse hõbeda fondiaktsiat," ütles Société Générale'i toorainestrateegia direktor Michael Guido.

"Investorite huvi hõbeda vastu on kasvanud," ütles hõbedakaevandaja Pan American Silveri juht Ross Beaty BMO Nesbitt Burnsi toorainekonverentsil.

Pan American Silveri, mille üheks omanikuks on Bill Gates, aktsia hind tõusis neljapäeval 11,1 protsenti, 24,94 dollarile. Hecla Miningu aktsia hind tõusis 9,8 protsenti, 5,38 dollarile. Reedel tõusid aktsiad vastavalt 0,2 protsenti ja 6,7 protsenti.

Mina osalen hõbedaspekulat-sioonis Pan American Silveri aktsia ostuoptsioonide ja Hecla Miningu aktsiatega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing