MTV valmistub Balti turule tulema

06. märts 2006, 14:10

MTV (Music Television) teatas, et valmistub sel aastal käivitama kanali kohalikke versioone Eestis, Lätis ja Leedus.

Viacom Inc.ile (NYSE: VIA ja VIA.B) kuuluv MTV Networks Europe (MTVNE) teatas täna plaanist käivitada kolm uut MTV kanalit Balti riikides, mis on osa ettevõtte Euroopa uutele turgudele laienemise strateegiast.

MTV Baltic hakkab koosnema rahvuslikest MTV kanalitest eesti, läti ja leedu keeles. Uued kanalid MTV Eesti, MTV Latvija ja MTV Lietuva alustavad käesoleva aasta jooksul.

Äripäev kirjutas MTV plaanidest möödunud <#teisipäeval=http://www.aripaev.ee/3145/uud_uudidx_314505.html>

“See on märkimisväärne edasiminek meie plaanides käivitada mitme brändiga ja mitmel tehnilisel platvormil toimiv meelelahutusteenus uutel Euroopa turgudel,” ütles MTVNE uute turgude juht ja asepresident Dean Possenniskie. “Meie kohalike kanalite käivitamine Balti riikides toob vaatajateni põneva segu kohapeal toodetud ja MTV klassikaks saanud saadetest. Ühtlasi tekib kohalikele ettevõtetele uusi reklaamivõimalusi ning uued kanalid aitavad kindlasti kaasa ka kaabeltelevisiooni ja satelliit-TV populaarsuse suurenemisele Balti riikides.”

MTV-st saab esimene kolmes Balti riigis kohandatud, noortele suunatud ja reklaamiandjatele toetuv ööpäevaringne telekanal, mis edastab peamiselt 15-35-aastaste auditooriumile sobivat programmi. Programm jõuab Eestis, Lätis ja Leedus ligi miljoni koduni. Käivitumise kuupäevad, üritused ja programm tehakse teatavaks lähikuudel. Kanaleid hakatakse edastatama kaabeltelevisiooni, satelliidi ja Digi-TV kaudu. Uusi kanaleid hakkavad toetama ka vastavad veebisaidid ja mobiiliplatvormid.

MTV Baltic avab kohalikud esindused nii Tallinnas, Riias kui Vilniuses, kuhu tuleb ka Baltikumi koordineeriv kontor ja saatekeskus. MTV Baltic’ut hakkab juhtima MTVNE uute turgude meeskond koos Eesti riskikapitali fondiga Martinson Trigon Venture Partners, mille eesotsas on esimese Balti uudisteagentuuri (BNS) loonud ettevõtja Allan Martinson.

'MTV juhtimine on igas riigis unikaalne ja mul on heameel, et saan koos partneritega olla osaks sellest Baltikumis,' ütles Martinson.

MTV Baltic ühendab parimaid MTV rahvusvahelisi show’sid kohalike saadetega, mis on tehtud antud riigi vaatajaid silmas pidades ja mida juhivad Eesti, Läti ja Leedu saatejuhid. MTV Baltic"ut hakkab juhtima Leedu produtsent ja saatejuht, 11aastase telekogemusega Marius Veselis.

'MTV’d ei saa millegagi võrrelda, selle järgi on isegi terve põlvkond nime saanud - ja nüüd saab sellest esimene globaalne telekanal, mis alustab tegevust Balti riikides,' ütles Veselis. 'Maailma suurima telekanali ja noorte seas juhtiva kaubamärgi jõudmine siia on vaatajate jaoks rahvusliku uhkuse küsimus ja uus võimalus kohalike ettevõtjate jaoks,' lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing