PM: Savisaare arengufondi eelnõu lendab prügikasti

06. märts 2006, 07:42

Sel neljapäeval valitsuse lauale jõudev arengufondi ehk Eesti Nokia leiubüroo eelnõu ministrite enamuse heakskiitu tõenäoliselt ei leia.

Arengufondi ehk riikliku riskikapitalifondi loomise kirjutasid nn küüslauguvalitsuse osapooled juba koalitsioonileppesse. Lisaks sellele dokumendile käis arengufondi teema mullu korra läbi ka valitsuse kabinetiistungilt, kus ministrid kinnitasid, et fond saab vajadusel riigieelarvest raha, kirjutab Postimees.

Sellest hoolimata ei taha aga praegu Reformierakonna ja Rahvaliidu ministrid anda heakskiitu fondile, mille peaülesanne oleks leida innovaatilisi äriideid ja neid riigi rahasüsti abil edule turgutada.

Arengufondi seaduseelnõu kirjutasid Keskerakonna liidri Edgar Savisaare näpunäidete järgi valmis majandusministeeriumi ametnikud.

Vähemalt väliselt käib vaidlus fondi juriidilise vormi üle – avalik-õiguslik või eraõiguslik juriidiline kehand.

Eelnõu oponentide arvates on olemas juba Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja sihtasutus KredEx. Vastased leiavad, et neist kahest ühingust peaks piisama, et teha kõik vajalikud riiklikud rahasüstid majandusse.

Nii rahandusministeerium kui ka justiitsministeerium kahtlevad üldse arengufondi loomise vajalikkuses. Just selline arvamus on kirjas rahandusminister Aivar Sõerdi ja justiitsminister Rein Langi allkirju kandvais seisukohavõttudes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing