Villu Reiljan riigikogus: ei teadnud midagi Rahvaliidu Vene ühendusele ruumide rentimisest

07. märts 2006, 09:23

Keskkonnaminister ja Rahvaliidu juht Villu Reiljan ütles eile riigikogus, et ta ei teadnud midagi Rahvaliidu Vene ühendusele soodushinnaga ruumide rentimisest.

Keskkonnaministeeriumi info- ja tehnokeskus sõlmis paarkümmend rendilepingud Tallinnas Rävala 8 hoones ilma avalikku enampakkumist korraldades ning alla turuhinna. Muuhulgas sõlmiti rendileping Rahvaliidu Vene ühendusega hinnaga 126 krooni renti ruutmeetrilt kuus. Keskkonnaministeeriumi info- ja tehnokeskus on ministeeriumi varade haldamisega tegelev asutus.

Reiljan ütles eile riigikogus arupärimisele vastates, et mingisugust soodustust pole Rahvaliidu Vene ühendusele tehtud. 'Kõigepealt, Rahvaliidu vene ühendus on iseseisev mittetulundusühing, iseseisev organisatsioon. Ma pole nimetatud ruumide rentimise ja lepingu sõlmimisega kuidagi seotud, pole kaasa aidanud. Sain sellest ka teada siis, kui need nimekirjad meile esitati. Ma võin vaid ütelda, et nad maksavad 126 krooni ruutmeetrilt, kui näiteks Eestimaa Roheline Liikumine maksab 94 krooni. Nii et neile mingisugust soodustust ei ole tehtud ja meil ei ole nendega mingit pistmist,' rääkis Reiljan.

'Tähendab, mul on kahju, et inimesed ei täida seadust ja selles mõttes on tõepoolest piinlik,' vastas Reiljan küsimusele, kas ta tunneb mingit vastutust seoses Rahvaliidu Vene ühendusesega.

Kuigi rendilepingud sõlmis rahvaliitlasest info- ja tehnokeskuse asedirektor Jossif Eidelkind, karistas Reiljan noomitusega asutuse direktorit Leo Saaret. Saare omakorda tegi siiski noomituse ja määras distsiplinaarkaristuse ka Jossif Eidelkindile ning asutuse osakonnajuhile Jaak Vospertile. 'Asedirektorile ei teinud mina karistust, kuna ministri ees vastutab asutuse direktor, siis see tuleneb sellest vanast ütlusest, et minu vasalli vasall ei ole minu vasall ja mina ei saa karistada inimest, kes minu ees selle eest ei vastuta,' ütles Villu Reiljan.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing