ETV: Andmebaasides sorinud Mati Erik sai ministeeriumi nõunikuks

Liis Kängsepp 08. märts 2006, 16:42

Märtsist sai rahandusministeeriumi nõunikuks Mati Erik, kes jäi maksuametis nõunikuna töötades vahele maksukohustuslaste andmebaasis mittetööalase sorimisega.

'Mati Eriku suhtes alustati 2004. aasta 14. septembril distsiplinaarmenetlus infosüsteemi mittesihipärase kasutamise kohta. Distsiplinaarmenetluses ei võetud vastu otsust ametniku teenistusest lahkumise tõttu,' ütles ETV24-le maksu- ja tolliameti pressiesindaja Liis Plakk.

Distsiplinaarjuurdlus lõpetati 26. oktoobril, kaks päeva peale Mati Eriku lahkumist ametist.

Mati Erik kinnitas rahandusministeeriumi pressiesindaja vahendusel ETV24-le, et lahkus maksu-ja tolliametist omal soovil 2004. aasta oktoobris.

'Kuna olin endale seatud eesmärgid ning maksuameti juhtkonna poolt minule antud ülesanded - käivitada maksuameti haldusalas maksupettuste kohtueelse uurimise funktsioon ja hiljem läbi viia maksuameti kohalike asutuste töö ümberkorraldamine lähtudes regionaalsest printsiibist - täitnud, otsustasin otsida uusi huvitavaid väljakutseid,' väitis Mati Erik.

Mati Erik töötab praegu lisaks ka Lasnamäe linnaosavalitsuse sisekontrolörina, kus tema töökohustusteks on muude ülesannete seas siseauditi korraldamine, kaasaaitamine finantsauditile ja nõustamine sisekontrollialastes küsimustes.

Mati Erik asus maksuametisse tööle 2000. aastal, mil ametit juhtis praegune rahandusminister Aivar Sõerd.

Mati Erik on korduvalt politseile vahele jäänud purjuspäi avaliku korra rikkumisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing