ETV: Maksuamet võtab üürileandjad pihtide vahele

Liis Kängsepp 08. märts 2006, 11:09

Maksuamet võtab teravdatud tähelepanu alla füüsilisest isikust elamuasemeomanikud, kelle puhul on kahtlus, et nad pole saadud üürirahadelt maksnud tulumaksu.

Lisaks sellele, et kinnisvara müügi- ja vahendustegevusest saadav kasu tuleb deklareerida, kuuluvad ka üüritulud tulumaksuga maksustamise alla, ütles ETV24-le maksuameti kontrollitalituse juhataja Ramses Alliksooo.

Maksuamet on analüüsinud 2005. aasta üürileandjaid ja ootab 2005. aasta tuludeklareerimise lõppu. 'Peale seda võrdleb MTA inimeste poolt deklareeritud andmeid meile teadaolevate üürileandjatega ning kui on erinevused, siis otsustame vajaliku kontrollimeetme,' märkis Alliksoo.

Tema sõnul on teravdatud tähelepanu all eriti 2005. aastal kinnisvara soetanud isikud, kelle kohta on maksuhalduril andmeid, et ei nad ole kasutanud eluasemelaenu sihtotstarbeliselt ehk ei ole soetanud kinnisvara endale elamiseks, vaid on kohe välja üüritud.

'Sellise tegevuse tagajärjel puudub isikul õigus riigilt tagasi saada eluasemelaenu intressid ning samuti tekib tal kohustus tasuda saadud üüritulult tulumaks,' ütles Ramses Alliksoo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing