ÄP 5 aastat tagasi: Põhjamaade moodsaim kino avab uksed

ÄP 09. märts 2006, 00:00

2000. aasta mais pandi Tallinna postimaja taga pidulikult nurgakivi Eesti esimesele mitme saaliga kinokompleksile. Homme avab Coca-Cola Plazaks nimetatud kobarkino oma uksed, kirjutas Äripäeva nädalalõpu lisa Puhkepäev viis aastat tagasi.

ASi MPDE levijuhi Lauri Kaare sõnul on uuel kinokompleksil kuus korrust, millest kinokülastajatele hakkavad avatud olema kolm, lisaks parkla keldrikorrusel. Vahekorrustel on kino teenindusruumid - projektoriruumid, laod jms. Kaare enda uus töökabinet tuleb kõige kõrgemale korrusele, peaaegu katuse alla.

Kaare ütleb, et uue kino puhul on tegemist Baltimaade esimese ning Põhjamaade moodsaima multiplekskinoga. Üheteistkümne saaliga kino rajaja on Eesti suurim filmilevitaja ASi MPDE koostöös suurosaniku Soome suurfirma kinode keti OY Finnkinoga.

Hetkeseis: kobarkino on aus, üks Tallinna kesklinna sümboleid lausa, aga tema piletid on samuti Baltimaade kalleimad: päeval 60, õhtul 120 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing