Eesti jõukaks!

Aivar Hundimägi 09. märts 2006, 00:00

Pärast astumist Euroopa Liitu ja NATOsse tekkis justkui ideede vaakum. Olime kunagi ammu püstitanud eesmärgid saavutanud ja uute ideedega ei tihanud keegi välja tulla. Seetõttu sümpatiseeris Äripäevale peaminister Andrus Ansipi väljaöeldud uus siht: viime eestlased viie Euroopa jõukama rahva hulka.

Jah, see eesmärk tundub utoopiline, sest Euroopa rikkad on meist väga kaugel. See eesmärk tähendaks ka seda, et eestlased muutuksid jõukamaks kui põhjanaabrid soomlased, mida on raske ette kujutada. Aga see teadmine ei devalveeri Ansipi eesmärgipüstitust.

Aastaid tagasi tundus ka kahekohalise majanduskasvu saavutamine utoopiline. Või Reformierakonna eesmärk tõsta Eesti keskmine palk 9000 kroonile: kui "oravad" selle ideega välja tulid, siis said nad võtta nii paremalt kui ka vasakult. Täna on Eesti keskmine palk üle 8000 krooni.

Ansipi ettepaneku suur pluss on see, et kui me ei jõua viie, vaid ainult kümne jõukama rahva hulka, siis ei ole ka see halb tulemus. Selle asemel, et Ansipile kohe vesi peale tõmmata, tasuks hoopis diskuteerida meetmete üle, mis aitaksid meil maksimaalselt kiires tempos jõukust suurendada. Vaidlustes selgub tõde ja kindlasti saame ridamisi häid lahendusi Eesti elu edendamiseks.

Andres Arrak kirjutab kõrvalküljel, et Eesti on murdepunktis, oleme astunud jõuka heaolumajanduse ülesehitamise etappi. Ta teeb ettepaneku käivitada arutelu Eesti arenguvõimaluste üle ja lubab ka ise selles arutelus osaleda. Äripäev liitub Arrakuga ja kutsub kõiki huvigruppe diskussioonis osalema. Äripäev on hea meelega teile foorumiks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing