Alkoholi maksumärkide hange toppab vaidlustuses

09. märts 2006, 12:50

Alkoholi maksumärkide hanke tulemused vaidlustasid ühispakkumise teinud Eesti turvatrükikoda Vaba Maa ja Saksa firma Hologram Company Rako.

Kuu aega tagasi kuulutas Maksu- ja Tolliamet alkoholimaksumärkide riigihanke võitjaks Inglismaa ettevõtte Applied Optical Technologies. Hanke eesmärgiks oli leida firma, kes aastas valmistaks ca 50 miljonit hologrammkleebist, mis aktsiisi tasumise märgina kleebitakse kõikidele Eestis müüdavatele 22 kraadist kangema alkoholi pudelitele. Hanke suurus on aastas ca 10 miljonit krooni.

Hankel ühispakkumise teinud AS Vaba Maa ja Hologram Company Rako GmbH vaidlustasid riigihanke tulemuse, kuna Vaba Maa juhatuse liikme Marek Mägi sõnul ei ole hankel välja valitud firmal spetsiifilist CWA sertifikaati või sellega võrdväärset sertifikaati, nagu oli nõutud hanke tingimustes. 'Riigihangete amet on otsuse lubanud teha sel nädalal,' ütles Mägi.

Vaba Maa ja Hologram Company Rako ühispakkumist kommenteerides ütles Mägi, et see tehti sellepärast, et Vaba Maa ei trüki hologramme, kuid riigihankes nõuti justnimelt hologrammkleebist. 'Tööjaotus on nii, et nemad trükivad hologrammid, meie teeme kõik muu - korraldame transpordi, suhtluse tellijaga,' rääkis Mägi.

Vaba Maa kuulub 100 protsenti ASile Infortar, mis on ka Tallink Grupi suurim aktsionär. Pisitilluke 0,18 protsendine osalus Tallinki omanikfirmas Infortar on ka rahandusminister Aivar Sõerdil. Maksu- ja tolliamet kuulub rahandusministeeriumi haldusalasse.

Maksu- ja tolliamet teatas, et vaatamata pakkumismenetluse ajutisele peatamisele, käivitub kange alkoholi maksumärgistamise süsteem seaduses sätestatud tähtajaks ehk 1. juuliks. Süsteemi eesmärgiks on vähendada Eestis salaalkoholi levikut.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing