Erki Freiberg • 10. märts 2006 kell 13:56

Ruta Kruuda fond annab välja esimesed stipendiumid

Poliitikauuringute keskuse PRAXIS juurde loodud Ruta Kruuda fond annab reedel välja oma esimesed stipendiumid, kirjutab EPLO.

Ruta Kruuda nimelise stipendiumi summas 30 000 krooni saab tervise arengu instituudi teadur Riina Raudne. Fondi nõukogu annab tunnustuspreemiana välja ka teise mahus 10 000 krooni Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna magistrandile Liina Rajule.

Raudsele antud stipendiumi sihtotstarbeks on toetada 2 teadusartikli koostamist. Nende publikatsioonide eesmärgiks on suurendada teadmist HIV-nakkuse sotsiaalse tasandi riskifaktoritest ning aidata kaasa paremate avalike poliitikate kujundamisele. Raudne on varem kaitsnud magistrikraadi Oxfordi ülikoolis võrdlevas sotsiaalpoliitikas teemal 'HIV policy in Estonia and Lithuania 1989-2004.'

Raju viib fondi toetuse abil lõpule oma magistritöö, mis keskendub HIV-nakkuse ja AIDSi teema kui avaliku arutelu objekti käsitlusele Eestis. Raju kompleksse meediauuringu ning poliitikaanalüüsi oodatavad tulemused aitavad muuta paremaks AIDSi ennetustegevuse kommunikatsioonistrateegiaid ning seeläbi võidelda HIV-nakkuse levikuga.

Ruta Kruuda fondi 2006. aasta stipendiumikonkursile oodati taotlusi Eesti HIV-nakkuse ja AIDSi leviku tõkestamise ja ennetamise korraldust puudutavate analüüside toetamiseks.

Stipendiumi väljakuulutamine toimub teaduste akadeemia saalis reedel.

Mälestamaks möödunud aastal hukkunud meditsiinidoktor Ruta Kruudat ning tema panust Eesti rahvatervise arengusse, asutas Poliitikauuringute Keskus PRAXIS Dr. Ruta Kruuda fondi.

Fond, mille rajamisel on toeks olnud Ruta Kruuda lähedased, tuttavad ja kolleegid, edendab rahvatervise alaste poliitikauuringute läbiviimist Eestis.

<#Lähemalt fondist=http://www.praxis.ee/rutafond>

Hetkel kuum