ÄP 5 aastat tagasi: Kalalaevad saavad raha euronõuete täitmiseks

ÄP 13. märts 2006, 00:00

Keskkonnainvesteeringute Keskus toetab ELi vetes kilu ja räime püüdvatele Eesti laevadele satelliitjälgimissüsteemide ostmist. Suurim laevastik toetust ei saa, kirjutas ÄP märtsis 2001.

Kalapüügiseaduse järgi peab kõigil laevadel, mis püüavad kala väljaspool Eesti jurisdiktsiooni alla jäävat veeala, olema ligi 50 000 krooni maksev satelliitjälgimissüsteem.Kui palju ühe laeva kohta toetust antakse, pole veel selge, sest see sõltub rahataotlejate arvust, kuid taotluste vastuvõtt pole veel välja kuulutatud. Kalavarude kaitse ja järelevalve arendamiseks, sh satelliitsüsteemide ostuks, eraldatakse 2,25 mln krooni.

Kõuhknatele kuuluva ASi Hiiu Kalur tütarettevõte Dagomar on Eesti suurim kalapüügifirma, ta püüab oma 13 laevaga aastas välja veerandi kogu Eesti räime- ja kilukvoodist. Keskkonnaministeeriumi kinnitusel ei püüa Dagomari laevad kilu ja räime aga eurotsoonis ja toetust ei saa.

Hetkeseis: Kõigepealt teeme laevad ELi rahaga korda ja täiustame neid, siis lükkame need utiili, ikka ELi raha eest. Teenistus tuleb kala püüdmatagi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing