Vene börsil võeti kasumit

Raivo Sormunen 13. märts 2006, 00:00

Pärast 27. veebruaril saavutatud kõrgtaset on Venemaa aktsiaturu liikumist jälgiv RTS-indeks taandunud üle kümnendiku. Möödunud reedel langus jätkus.

"Arenevate turgude aktsiate hinnatasemed on jõudnud paari aastaga arenenud turgude hinnatasemete juurde ja investorite arvates pole see õigustatud," ütles Bloombergile Renaissance Capitali maakler Dmitry Kuliashenets.

RTS-indeks tegi möödunud nädala teisipäeval läbi viimase üheksateistkümne kuu suurima languse (5,7%), kuna turgudel hakati muret tundma, et USAs tõusvad intressid kahandavad majanduse kasvukiirust ja hakkavad vähendama riskantsemate varade, nagu arenevate turgude aktsiad, atraktiivsust. Veebruari lõpuks oli Vene aktsiaturgu jälgiv RTS-indeks tõusnud võrreldes aasta algusega juba 35% ja jõudnud 1516,99 punktini. Reedel sulgus indeks 1351,26 punktil ehk 0,7% miinuses.

"Meie arvates investorid ootavad, et RTS indeks langeb alla 1350 punkti, enne kui nad hakkavad mõtlema ostuvõimaluste peale," kirjutas möödunud reedel maaklerfirma Uralsib Financial. Riigi suuruselt neljanda naftatootja Surgutneftegazi aktsia kaotas reedel oma hinnast 3,5%. Riigi suurima naftakompanii Lukoili väärtpaber kaotas 0,6%.

Jukose aktsia põrutas alla 8,6% jagu, kuna firma võlausaldajad Citigroup ja Deutsche Bank soovivad kohtult, et firma pankrot kiiremini välja kuulutatakse. Venemaa valitsusel on Jukose vastu üle 28 mld dollarine maksunõue. Venemaa on maailma suuruselt teine naftatootja ja energiafirmad annavad indeksi panusest poole.

Tõusjate poole pealt vajab äramärkimist parfüümide tootja Kalina (7,8%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing