Üle tuhande inimese protestib steriliseerimiskeskuse vastu

Kristina Traks 14. märts 2006, 00:00

Alliku külakogu liikme Eha Lettermo teada on ligemale sama palju allkirju kogutud lähedalasuvas Saue linnas. "Näha on, et mure oma elukeskkonna pärast seoses selle ettevõttega on tuhandetel inimestel, mitte vaid kümnel," ütles Lettermo. "Kui nüüd nn avatud menetluse raames tahetakse teada kohalike inimeste arvamust sellest ettevõtmisest, siis need allkirjad meie suhtumist väljendavadki."

Kohalikke elanikke häirib, et seesugune ettevõte on rajatud keset elurajooni ilma elanikke informeerimata. Steri asjus on Saue valla elanikud pidanud juba mitu koosolekut ning praegu kogutakse aktiivselt allkirju tehase vastu. Näiteks eelmisel pühapäeval Vanamõisa seltsimajas toimunud koosolekul andsid oma allkirja Steri tehase vastu 120 inimest.

Samal koosolekul inimestele esinenud kiirguskeskuse nõunik Toomas Kööp ütles, et tegu on suurima kiirgusallikaga Eestis, millele tema oma pika ametis oldud aja jooksul esmakordse kasutusloa on väljastanud. Samas teatas Kööp kokkutulnutele, et kiirguse tegelikku mõju pole võimalik mõõta, vaid tuleb uskuda ainega kaasas olevaid sertifikaate.

Saue vallavolikogu juht Indrek Tiidemann aga lubas rahva ees, et vallavalitsuses algatatakse sisejuurdlus, kuidas on saanud võimalikuks Steri tehasele kasutusloa andmine nii, et vallavolikogu sellest midagi ei tea.

Paari kilomeetri kaugusel Tallinna piirist asuv Steri steriliseerimiskeskus hakkab pärast kiirgustegevusloa muutmist tegelema meditsiiniseadmete steriliseerimisega kiirituse teel. Praegu on ettevõttel luba kiirgusseadet hoida, kuid juba tehakse seadme katsetamisi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing