Juhan Parts: Meri pidas paigalseisu tagasiminekuks

14. märts 2006, 16:41

Juhan Partsi sõnul oli Eesti riigi taastamine ja tänase Eesti ülesehitamine Lennart Meri elutöö.

„Meri oli alati rahulolematu olemasolevaga, sest paigalseis tundus talle tagasiminekuna. Kõige rohkem häiris teda sovetlik taak - olgu siis poliitikas, majanduses või inimeste igapäevases elus. Tema lahkumine peaks panema iga inimese mõtlema, et tema elutöö ei ole veel valmis ja meie igapäevane kohus on seda jätkata, lausu Parts.

Partsi sõnul rõhutas Meri alati, et Eesti peab olema moodne, aga mitte unustama oma juuri.

„Meri rõhutas alati, et eestlane on enesekindel ja nõudlik nii oma riigi kui enda suhtes. Lihtsad sõnad, aga suuta seda rahvale selgeks teha, arusaadavaks muuta, panna nad selle järgi mõtlema ja tegutsema. Lennart Meri suutis,” lausus ta.

Partsi sõnul kutsus president teda aegajalt enda poole, et arutada mõnd pakilisemat küsimust.

„Arvasin naiivselt, et ehk poole tunni või tunniga saab hakkama. Aga võta näpust. Tavaliselt kestsid need kohtumised kuus-seitse tundi - keskööni. Maailmapoliitikast kuni eestlase elu kõige pisima detailini. See oli minu jaoks Eesti, riigi ja ühiskonna mõtestamise kool. Nauditava täpsuse, ilma tühjade sõnadeta, upsakuseta.,” meenutas Parts.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing