Must päev Araabia börsidel

Peeter Teder 15. märts 2006, 00:00

Eile oli Araabiamaade börsidel must päev: börsiindeksid kukkusid Araabia Ühendemiraatides, Egiptuses, Saudi Araabias, Kataris ja Kuveidis. Suurima kukkumise tegid läbi Dubai ja Egiptuse börsid, mille börsiindeksid kukkusid vastavalt 11,7 protsenti ja 11,2 protsenti.

"Praeguse kukkumise põhjustas hirm, et Saudi Araabia investorid tõmbavad Araabiamaade börsidelt raha välja," ütles Shuaa Capitali fondijuht Haissam Arabi Bloombergile.

Saudi Araabia Tadawul-indeks langes 4,8 protsenti viie kuu madalaimale tasemele, 14 887,7 punktini. Katari börsiindeks langes 3,3 protsenti ja Kuveidi indeks 2,8 protsenti.

Euroopas kallinesid oluliselt jaemüüjate aktsiad. Euroopa suurimate tarbeelektroonika müüjate hulka kuuluv Kesa Electricals tegi 18protsendilise hüppe üles ja maksis 346,5 penni. Euroopa suurima remonditarvete müüja Kingfisheri aktsia kerkis 6,2 protsenti ja maksis 253,75 penni. Langejatest oli Euroopas märkimisväärseim Deutsche Posti aktsia, mis langes 5,9 protsenti, 21,38 euroni. Firma teatas, et ei oota järgmisel aastal erilist kasumikasvu.

Ka USA väärtpaberiturud alustasid päeva tõusuga, kerkimist juhtisid finantssektori aktsiad. Goldman Sachs raporteeris kõigi aegade suurimast kvartaalsest kasumist. Goldman teenis 24. lõppenud majandusaasta esimeses kvartalis 2,48 miljardit dollarit kasumit. Firma teatas, et tõstab kvartalidividendi 25 USA sendilt 35 sendile.

USAs oli olulisim langeja Procter & Gamble (P&G). P&G kasumiprognoos ei suutnud analüütikute ootusi ületada ja aktsia kukkus 3,8 protsenti, makstes 59,60 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing