Rootsi ettevõtjad hindavad Eesti turgu

ÄP 15. märts 2006, 00:00

2004. aastaga võrrelduna kasvas möödunud aastal uute Rootsist Eestisse sisenenud firmade arv 27% ehk registreeriti 31 uut ettevõtet enam kui aasta varem. Harude lõikes lisandus enim ettevõtteid (77) jaekaubandussektoris, kus registreeriti 20 uut ettevõtet rohkem kui 2004. aastal.

Märkimisväärne on uustulnukate arv ka kinnisvaraga seotud äritegevuses. 2004. aastal sisenenud 32 ettevõttele lisandus mullu 39.

"Vaatamata oma hinnatasemele, võrreldes näiteks tootmisega Hiinas on Eesti kallim, on Eestil olulised eeliseid, kui tellitavad kogused on piiratud," põhjendas kasvutrendi Rootsi Eksportnõukogu kaubandusnõunik Eestis Petra Martinsson.

Rahulolu-uuringu tulemuste põhjal on rootslased Eesti ärikliimaga väga rahul. Hinnatakse Eesti äriseadustikku, mis teeb välisettevõtete sisenemise lihtsaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing