EPL: Riigipead ja valitsusjuhid tulevad Lennart Merit ära saatma

15. märts 2006, 07:09

President Lennart Meri matusepäeval, 26. märtsil saabub Tallinna arvukalt riigitegelasi ja poliitikuid üle maailma.

Tõenäoliselt tulevad sel päeval Eestisse Soome president Tarja Halonen, Läti president Vaira Vike-Freiberga ja Leedu president Valdas Adamkus ning ka Norra kuningas Harald V. Eesti Päevalehe andmetel võib matusteks kohale sõita ka Walesi prints Charles. Valitsusringkondades on räägitud ka võimalusest, et sama võib teha USA ekspresident George Bush seenior.

“Hetkel on veel vara öelda, kes riigipeadest ja valitsusjuhtidest osaleb. Loodetavasti selgub see nädala jooksul,” ütles välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste. Meri perekonna palvel lükati matusetalitus ülejärgmisele pühapäevale, et presidenti saaks tulla ära saatma võimalikult palju sõpru ja toetajaid.

“Matusepäeva valikul on arvestatud ka diplomaatilise korpuse ja Lennart Meri välismaal elavate sõprade võimalustega Eestisse reisida,” märkis valitsuse pressibüroo juht Inga Jagomäe. Presidendi ärasaatjad kogunevad 26. märtsil Kaarli kirikusse, kus toimub oikumeeniline leinateenistus. Jagomäe sõnul pääseb kiriklikule teenistusele vaid kutsetega.

Lisaks välisriikide esindajatele on sinna oodatud president Meri perekonna kutsutud leinajad. Kaarli kirik mahutab 1200 inimest. Matuste korraldajad plaanivad panna lähedusse Vabaduse väljakule üles suured ekraanid, et talitus jõuaks võimalikult paljudeni. “Kuna tegu on riiklike matustega, siis teeb sellest otseülekande Eesti Televisioon,” lausus Jagomäe. “Kõik huvilised on oodatud jälgima ka matuserongkäiku, mille täpne marsruut on veel lahtine.”

Tõenäoliselt maetakse Eesti suur riigimees Metsakalmistule. Kuna tegu on Eesti esimeste riiklike matustega, on tseremoonia detailne kulg hetkel veel teadmata.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing