Merck KGaA aktsia tõuseb spekulatsiooni tõttu

15. märts 2006, 14:20

Saksa ravimitootja Merck KGaA aktsia tõuseb spekulatsiooni tõttu.

Bayer võib pakkuda rohkem 14,6 mld euro suurusest Mercki Scheringu pakkumisest, vahendab Bloomberg.

Merck KGaA aktsia hind tõusis 4,2 protsenti, 78,45 eurole. Mercki aktsia on eelneva kahe päevaga langenud enam kui kaheksa protsenti, kuna ettevõte võib olla sunnitud tõstma pakkumist ja tema võlareiting võib langeda.

Schering lükkas läinud nädalal Mercki pakkumise tagasi, öeldes, et see pole piisavalt kõrge ja ettevõtete liitumisel puudub mõttekus. Selle peale asuti spekuleerima, et ettevõte võib otsida teist ostjat.

'Turul on kõlakad, et bayer teeb Scheringule pakkumise,' ütles Sal. Oppenheim Jr. Cie aktsiakauplemise direktor Nicola Facciorusso. 'Meie arvates on see pakkumine ebatõenäoline, kuid me ei saa seda välistada.'

Enam kui sada aasta tagasi aspiriini leiutanud Bayer on kukkunud aastakümnega ravimitootjate tippliigast käibe alusel 19. kohale. Bayeri juht Werner Wenning on öelnud, et ettevõte otsib ülevõtmiskandidaate.

Nii Bayer, Marcki kui ka Scheringu pressiesindajad keeldusid spekulatsiooni kommenteerimast.

Bayeri aktsia hind langes 2,5 protsenti, 32,74 eurole. Scheringu aktsia hind langes 0,8 protsenti, 83,06 eurole. Aktsia on olnud kogu nädala pealpool Mercki 77 eurost pakkumisest Scheringu aktsionäridele. See vihjab, et investorid ootavad kõrgemat pakkumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing