PM: Lõhkenud veetoru uputas parkla

15. märts 2006, 07:50

Eile kella 18 paiku Mustamäel Kadaka, Tammsaare ja Ehitajate tee ristmiku ääres lõhkenud poole meetri jämedune veetoru põhjustas uputuse.

Vee alla jäid nii ristmik, kõrvaloleva Kadaka Selveri parkla kui ka Neste bensiinijaama ümbrus, kirjutab Postimees.

Poodi läinud inimesed leidsid end väljudes suure järve äärest, mille keskel seisid nende autod. Et sõidukiteni pääseda, viisid kaaskodanikud hädalisi keset platsi, kus nad siis aknaaugu kaudu oma autosse ronisid.

Pooleteise tunni jooksul tulvas AS Tallinna Vesi andmetel maa seest eri paigust välja kokku 1500–2000 kuupmeetrit vett, mis oleks pidanud jõudma Mustamäe katlamajja. Et kaevukaaned olid jääs, sulatasid veefirma mehed neid leeklambiga lahti.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles, et avarii tõttu tuli linnal tellida õhtuste miinuskraadide pärast ka libedatõrje, mille peab maksma kinni veefirma. Valdmanni sõnul võis vesi õõnestada ka ümbruskonna teede aluseid. Ta kritiseeris veefirma kehva liikluskorraldust – autodel lasti omasoodu vette sõita.

Neil, kellel vesi parkimise ajal auto rikkus, soovitas Valdmann veefirmalt kahju sisse nõuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing