PM: Paet nimetaks Teatri väljaku Meri väljakuks

15. märts 2006, 07:42

Välisministeeriumi ja Estonia teatri vaheline väljak võiks saada Lennart Meri nime ja seal võiks seista tema ausammas – see on välisministeeriumi nägemus.

«Arvestades Lennart Meri panust Eesti taasiseseisvumisse ja riigi ülesehitamisse. Seda, et ta oli sõltumatuse taastanud vabariigi esimene välisminister ja president ning väga otseselt välisministeeriumi ülesehitaja, siis tema mälestuse peaks ilmselgelt jäädvustama,» lausus eile Postimehele välisminister Urmas Paet.

Et suure riigimehe lahkumisest olid möödas vaid mõned tunnid, ei olnud Paetil arusaadavalt eile lauasahtlist võtta ainsatki valmis ideekavandit. Küll aga paar mõtet, mida Paeti arvates võiks tõsiselt kaaluda.

Neist ühe järgi võiks Lennart Meri nime anda mõnele välisministeeriumi ümbruses asuvale tänavale või väljakule. Kui ministeeriumi esine on saanud juba taasiseseisvunud Eesti riigi esimese tunnustaja järgi endale sobiva, Islandi väljaku nime, siis Paeti mõtted rihivad ühe võimalusena nende peakorteri ja Estonia teatri vahel asuvat teist, Teatri väljakut.

«Miks ei võiks näiteks sellele haljasplatsile anda Lennart Meri nime?» küsis minister, kelle töökabineti akendest avaneb puudega ääristatud platsile ilus vaade. «Et ühel pool väljakut on teater ja teisel tema üles ehitatud ministeerium, siis ühendaks see ilmekalt Meri elus nii olulist rolli mänginud kultuuri ja välispoliitika pooled.»

Kuid see on esialgu alles ettepanek. Nii nagu see, et selsamal väljakul võiks peagi ilutseda lahkunud presidendi büst. «Kas ta peaks just sinna kerkima või kusagile mujale ning milline peaks büst täpselt välja nägema, vajab loomulikult veel põhjalikku läbimõtlemist,» sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing