Langejad kaalusid tõusjad üles

Peeter Teder 16. märts 2006, 00:00

Tallinna börsil oli eile kergelt negatiivse alatooniga päev, põhinimekirjas kaalusid langevad aktsiat tõusjad üles. Põhinimekirjas oli langejaid neli ja tõusjaid kaks, muutumatuks jäi kolme aktsia hind.

Suurima käibega oli Tallinki aktsia, mille käive ulatus 10,9 miljoni kroonini. Tallinki sulgemishind jäi muutumatuks, püsides 71,35 krooni (4,56 euro) tasemel.

Tallinki aktsia oli päeva sees 0,4 protsenti plussis ja 71,66 krooni (4,58 euro) pealt tehti ka kolm suuremahulist plokk-tehingut. Need tehingud tehti 50 000, 40 000 ja 35 000 aktsiaga. Ilmselt leidis keegi, et on soodus aeg väärtpaberit osta. Nimelt teatas Tallink üleeile, et avab kuu aja pärast Stockholm-Riia liini. Eilne Äripäev kirjutas, et Tallinki parvlaev M/S Fantaasia hakkab sellel liinil sõitma regulaarselt alates 12. aprillist. Esimese mitteametliku proovireisi teeb laev 6. aprillil. Tallinki puhul on veel õhus ka ostupakkumine Silja Line'i omandamiseks. Saab näha, mis tulemusega see lõpeb ja kuidas turg seda tõlgendab.

Vähemalt miljonikroonise käibe saavutasid veel Eesti Telekomi ja Baltika aktsiad. Eesti Telekomi käive oli 4,0 miljonit krooni. Väärtpaberi hind jäi samuti muutumatuks, 121,73 krooni (7,78 euro) peale.

Eesti Telekomi aktsiat toetab jätkuvalt tuumikomanik, mis kannustab investoreid aktsiaga kauplema. Olen sellel nädalal peaaegu iga päev pidanud Telekomi vähemalt ära märkima. See tähendab, et aktsia huvitab nii ostjaid kui müüjaid ja et nende osas valitseb turul suhteliselt hea tasakaal. Vaatamata TeliaSonera suurostudele pole aktsia rallima hakanud, vaid tiksub vaikselt ja rahulikult edasi.

Baltikaga aktsia hind langes 1,5 protsenti ja maksis 218,90 krooni (13,99 eurot). Baltika aktsiale mõjub ilmselt aktsiakapitali suurenemine. Kuigi see oli analüütikutele teada, võis see tavakauplejale tulla üllatusena. Baltika tippjuhid tegid igatahes hea tehingu. Aastaid tagasi võtsid nad suure riski ja said alguses ajakirjanduse käest kõvasti sugeda. Samas, eelmise aasta teisel poolel lendas Baltika aktsia raketina taevasse ja peksupoisist sai paipoiss.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing