Linnaehitus teeb Tartusse uue kõrghoone

Väinu Rozental 16. märts 2006, 00:00

Emajõe kaldale, Aura veepargi ja Zeppelini kaubanduskeskuse kõrvale ehitatava spiraalse kujuga tornmaja kõrgus maapinnast räästani on 70 meetrit, lisaks 13 meetrit tehnilisi ruume ja vaateplatvorm. Praegu on Tartu kõrgeim hoone 14korruseline Plasku, millel kõrgust ligi 50 meetrit. Tallinna praegusel kõrgeimal hoonel Radisson SASi hotellil on 25 korrust ja kõrgust 103 meetrit.

"Me ei püüdle kellelegi meetriga ära panna," rõhutas Linnaehituse juhataja Kalev Kase. "Meie eesmärk on, et kogu kvartal, kuhu tuleb ka Ahhaa teaduskeskus, jätaks tervikuna sügava mulje." Nii Tigutorni kui ka Ahhaa teaduskeskuse arhitektid on Vilen Künnapu ja Ain Padrik.

Ovaalsesse Tigutorni tuleb 85 korterit. Igal korrusel on 4-5 kahe-, kolme- või neljatoalist korterit. "Korterite planeering on huvitav, näiteks on korterites vähe leida täisnurki," selgitas Kase. "Välisfassaadi ilmestavad kaheksat tüüpi aknad, kusjuures igal korrusel on aknad erineva asetusega."

Tornhoone kõrvale on planeeritud 700 ruutmeetri suurune büroo-osa ning parkla. Kogu hoonekompleks ehitatakse monoliitsest raudbetoonist, seda kulub 7500 kuupmeetrit. See on kogus, mis mahuks ära näiteks kolme Aura veekeskuse ujumisbasseini.

Kase kinnitusel alustavad nad korterite müügiga septembri keskel. "Siis avalikustame ka korterite ruutmeetri hinna," ütles Kase. Prognooside kohaselt võib ruutmeetri hind kerkida 35 000-40 000 kroonini.

Tigutorni projekt läheb Linnaehitusele maksma 240 miljonit krooni. Linnaehituse selle aasta käibeprognoos on 500 miljonit krooni.

ASi Pindi Kinnisvara Tartu büroo juhataja Riho Lubi hinnangul Tigutorni uhked korterid Tartu kinnisvarahindu ei mõjuta. "Teiste uute kortermajade hindu see ei kergita, sest tegu on erilise kaubaga," rääkis Lubi. "Hoone asub suurepärases kohas ja korterid on tõeliselt eksklusiivsed." Lubi lisas, et ilmselt ostavad osa kalleist korteritest mittetartlased.

Tigutornist kolmesaja meetri kaugusel vana bussijaama krundil käib samuti ehitustegevus. AS Estiko hakkas nädal tagasi Plasku kõrvale ehitama 674 miljonit krooni maksvat uut ärikompleksi, kuhu tulevad Tartu suurim konverentsikeskus, kobarkino, hotell, restoran, korrusparkla ja palju muud. Kohati kuuekorruseline hoonetekompleks valmib ilmselt järgmisel aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing