Austraalia indeksil rekord

Peeter Teder 17. märts 2006, 00:00

Austraalia börsiindeks S&P/ASX 200 tõusis eile rekordiliselt kõrgele, mõjutatuna toorainetootjate BHP Billitoni ja Rio Tinto aktsiatest. Indeks kerkis 0,6 protsenti 4977,9 punktini, ületades 1. veebruaril tehtud rekordi 4956,7 punkti.

Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsia tõusis 2,3 protsenti ja maksis 24,46 Austraalia dollarit. Rio Tinto aktsia kerkis 2,2 protsenti, makstes 70,90 Austraalia dollarit. Mõlema kaevandusfirma aktsiate tõusu toetasid tõusvad tsingi ja vase hinnad.

Euroopa aktsiad, mis eile päeva alguses läksid pärast viiepäevast tõusutsüklit langusse, kosusid õhtupoole taas ja võtsid suuna üles. Olulisemad tõusjad olid terasetootja Corus Group ja Gaz de France. Corus Groupi aktsia tegi oodatust paremate majandustulemuste peale 8,9% hüppe üles ning maksis 83 penni. Firma neljanda kvartali kasum ulatus 67 miljoni naelani, analüütikud ennustasid 53 miljoni naelast kasumit. Gaz de France'i aktsia kerkis 2,5%, makstes 30,26 eurot. Langejatest oli olulisim Euroopa suurima kindlustuskompanii Allianzi aktsia, mis langes 1,7 protsenti ja maksis 134,56 eurot. Allianzi aktsia kukkus neljanda kvartali kasumi kolmekordistumisest hoolimata. Kindlustusfirma kasum ulatus 872 miljoni euroni, kuid analüütikud olid oodanud 894 miljoni eurost kasumit.

USAs algas eilne börsipäev tõusuga, sest avaldatud tarbijahinnaindeks näitas, et inflatsioon on kontrolli all. See omakorda vähendab tõenäosust, et Föderaalreserv jätkab intresside tõstmist. Aktsiatest oli olulisim tõusja Bear Sternsi aktsia. Firma teatas rekordilisest kasumist, mis ulatus 514 miljoni dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing