Börsil polnud ühtegi tõusjat

Peeter Teder 17. märts 2006, 00:00

Tallinna börsil ei olnud eile ühtegi tõusjat, kõik aktsiad kas langesid või jäid nende hinnad muutumatuks.

Olukord börsil meenutab minu arust natuke 1997. aasta börsikrahhieelset aega. Ka siis läksid aktsiad vaikselt langusse, et ühel päeval kivina kukkuda. Turgu on viimasel ajal ka ärevuses hoidnud jutud välisfondide müügihuvist. Mõned fondid ongi tõepoolest oma osalusi müünud.

Suurima kukkumise tegi läbi Baltika aktsia, mille hind odavnes 3,5 protsenti ja mis maksis börsi sulgemisel 211,23 krooni (13,50 eurot). Baltika aktsia käive ulatus 4,8 miljoni kroonini.

Baltika aktsia on viimastel päevadel olnud kerge müügisurve all, mis on eelmise aasta rallit arvestades ka täiesti mõistetav. Investorid, kes eelmise aasta esimesel poolel aktsiat ostsid, on kenas kasumis ja täiesti loomulik on, et osa sellest nad ka realiseerivad. Tehnilise analüüsi kohaselt peaks Baltika aktsia olema viimasel kuul ajal langustrendis. Ilmselt ei peeta hinnalangust küllalt soodsaks ostuvõimaluseks. Igatahes julgen arvata, et näeme Baltikas edasistki langust.

Suurima käibega väärtpaber oli Merko Ehituse aktsia, mille käive oli 8,3 miljonit krooni. Merko aktsia hind langes 0,9 protsenti 247,22 kroonini (15,80 euroni).

Merko aktsia käibe viisid üles kaks plokk-tehingut, milles vahetas omanikku 13 000 ja 10 000 aktsiat. Mõlemas tehingus oli väärtpaberi hind 250,35 krooni (16 eurot). Merko Ehituselt on sellel aastal oodata kasumite kõikuvamaks muutumist, mille põhjus on raamatupidamislik. Firma on soovinud kasutada tulemuste analüüsil mitte kvartaalseid näitajaid, vaid poole aasta, üheksa kuu või aasta koondnäitajaid.

Miljonikroonise käibekünnise ületasid veel Norma, Tallinki ja Eesti Telekomi aktsiad. Norma aktsia käive oli 2,7 miljonit krooni, aktsia hind langes 0,8 krooni, 93,10 kroonile (5,95 eurole). Tallinki aktsia käive oli 1,8 miljonit krooni. Väärtpaberi hind langes 0,2 protsenti, 71,19 kroonile (4,55 eurole). Telekomi aktsia käive oli 1,3 miljonit krooni. Selle aktsia hind langes 0,3 protsenti ja aktsia maksis 121,42 krooni (7,76 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing