Leiud Tallinna keskturult

Heidi Vihma 17. märts 2006, 00:00

Itaalias on märtsikuus valmis saanud artiðokid, Inglismaal pakutakse uue kevade rabarberit, Saksamaal on algamas spinatihooaeg. Meil on veel paks lumi maas, läheb veel paar kuud, enne kui uue hooaja värske kraam turgudele jõuab. Ometi on tänase leiunurga saak pärit Tallinna keskturult.

Kõigepealt astelpaju marjad - pärit eelmisest sügisest, müüakse külmutatult, aga sellele vaatamata särava maitsega tervislik kodumaine mari. Astelpaju tervislikkust on raske üle hinnata. Legendi järgi lisanud astelpaju lehti ja noori võrseid võistlushobuste sööda hulka, need löönud hobustel karva kohe läikima.

Teine hilistalvine leid on jõhvikad - need säilivad ülatalve ka lihtsalt vees hoituna. Turult leitud marjad olid sama värske välimusega kui sügisel. Eriti kasulik toormahlana, alandab vererõhku, soodustab seedimist, hävitab mikroobe. Kilo hind astelpajul 80 krooni, jõhvikal 70 krooni. On väga tore, et meie restoranid on hakanud nii astelpajumarju kui ka jõhvikaid järjest rohkem oma menüüsse võtma.

Keskturu tagumisest sopist leidsin kioski, kus müüdi Dagestani moodi hapendatud köögivilja ja Korea maitsestusega salateid. Viinamarjamahlas hapendatud paprikad ja baklaþaanid, täidetud porgandisalatiga, hapendatud küüslaugud, seened, laugud - põnev valik eksootilisi hõrgutisi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing