Pankrotis KJ Vaigutööstus nõuab endiselt haldurilt miljonikahju hüvitamist

17. märts 2006, 16:47

Eelmisel nädalal esitas pankrotistunud KJ Vaigutööstus endise pankrotihalduri Ingrid Proosi vastu tsiviilhagi 1,2 miljoni krooni hüvitamiseks.

Miljonikahju tekkis sellest, et Ingrid Proos võltsis KJ Vaigutööstuse võlausaldajate üldkoosoleku protokolli, mis andis talle loa sõlmida OÜga Maria Mägi Advokaadibüroo õigusabilepingu ja maksta advokaadibüroole 17,7 miljoni krooni pankrotipesast väljakantimisega seoses tulemustasu.

Sama võltsitud protokolli alusel loovutas pankrotihaldur ka 17,7 miljoni kroonise nõudeõiguse Eesti Ühispanga vastu riiulifirmale Premia Invest.

Kuna Ühispank maksis temalt riigikohtu otsusega välja mõistetud raha ära, hakkas Maria Mägi Advokaadibüroo tänavu jaanuaris nõudma KJ Vaigutööstuse pankrotivarast tulemustasu kogusummas 1 182 558 krooni ja 25 senti.

KJ Vaigutööstuse praeguse pankrotihalduri Kalle Mõtsniku hinnangul vallandas Proos võlausaldajate üldkoosoleku protokolli võltsimisega põhjusahela, millega tekitati pankrotis ettevõttele ligi 1,2 miljoni kroonise kahju.

Ühtlasi palus Mõtsnik kriminaalasja raames esitatud tsiviilhagis arestida kogu Ingrid Proosi vara.

Kriminaalasi pankrotihaldur Ingrid Proosi vastu algatati mullu augustis. ?Praeguse seisuga on vaja veel paar menetlustoimingut teha,? ütles kriminaalasja menetlev prokurör Katrin Sutt eile. ?Seejärel peaks aprillikuus jõudma kriminaalasi uurimisasutusest prokuratuuri.?

Veebruaris taandas Harju maakohtu esinaine Helve Särgava pankrotipesast ligi 18 miljonit välja kantinud halduriga kokkumängus kahtlustatud kohtuniku Reet Laasmaa KJ Vaigutööstuse pankroti menetlemisest. Kohtuniku taandamist nõudis Vaigutööstuse suurim võlausaldaja Viru Keemia Grupp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing