Peaminister kohtus EBRD president Jean Lemierre'ga

17. märts 2006, 15:50

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) president Jean Lemierre sõnul keskendub Eestis eelkõige energiasäästu projektidele.

Samuti pannakse rõhku väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele soodsate rahastamisvõimaluste pakkumisele.

Täna toimunud kohtumisel peaminister Andrus Ansipiga ütles Jean Lemierre, et seoses suurte ümberkorralduste lõppemisega meie majanduses, on ka EBRD roll Eestis selgelt vähenemas. “EBRD soovib oma edasises tegevuses Eestis pöörata suuremat tähelepanu energiasäästuga seotud ettevõtmistele. Energia kokkuhoiuga säästetud raha on ettevõtjatel võimalik suunata kasvõi töötajate palkade tõstmiseks,” lausus Lemierre.

EBRD presidendi sõnul pakub pank oma ekspertabi ka era ja avaliku sektori koostööprojektide (Public-Private-Partnership ) korraldamisel. Jean Lemierre rõhutas selliste projektide elluviimisel vajadust väga selgelt määratleda kummagi osapoole vastutus riskide kandmisel.

Peaminister andis ülevaate Eesti majandusest ja peatus EBRD osal 90-aastatel toimunud muutustel, tuues näiteks pangandussektori. Andrus Ansip kinnitas pangajuhile Eesti soovi võtta euro kasutusele esimesel võimalusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing